2018. tárgyévi OSAP adatlapok

 

 2018. január 1-től a 1373, 1375, 1694 nyilvántartási számú OSAP adatgyűjtéseket vízgazdálkodási adatgyűjtésként végzi a vízügyi ágazat a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény adta felhatalmazás alapján, amelyet a vízgazdálkodási feladatokkal összefüggő alapadatokról szóló 178/1998. Kormányrendelet (XI.6.) szabályoz.
Az adatszolgáltatók részére a 2018. tárgyévi adatgyűjtés teljesíthető a megszokott módon, az Országos Vízügyi Főigazgatóság  honlapjáról (http://www.ovf.hu/hu/osap-adatlapok) letölthető Excel adatlap kitöltésével és visszaküldésével.  Az adatszolgáltatás teljesítésének határideje a vízügyi igazgatóságok felé  A mezőgazdasági vízhasználat és vízszolgáltatás – (korábbi OSAP 1373)  és A felszíni vízkivételek és a felszíni vízbe történő vízbevezetések adatai – (korábbi OSAP 1694) esetében 2019. január 31.  Az adatszolgáltatási határidő A felszín alatti vizet kitermelő vízkivételek, valamint megfigyelő kutak üzemi megfigyelési tevékenysége – (korábbi OSAP 1375) esetében 2019. március 31., mely minden objektumra vonatkozóan egységes.


A kitöltött adatlap Excel fájl formájában, elektronikus levélként küldendő el az alábbi címekre:

  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. :
    A mezőgazdasági vízhasználat és vízszolgáltatás - (korábbi OSAP 1373)

  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. :
    A felszín alatti vizet kitermelő vízkivételek, valamint megfigyelő kutak üzemi megfigyelési tevékenysége - (korábbi OSAP 1375)

  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. :
    A felszíni vízkivételek és a felszíni vízbe történő vízbevezetések adatai -(korábbi OSAP 1694)


Az adatlap hitelesítéséhez az űrlap címlapjának kitöltött, aláírt és szkennelt (lefényképezett) változatát az e-mailhez szükséges csatolni. Amennyiben az elektronikus, számítógépi adatszolgáltatás nem megoldható, a letöltött és kinyomtatott adatlapot tintával, golyóstollal, írógéppel olvashatóan kell kitölteni, ügyelve a számok elhelyezésére, majd postán megküldeni a területileg illetékes Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság címére: Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, 9700 Szombathely, Vörösmarty utca 2.


Csatolmányok:

 

  A Felszín alatti vizet kitermelő vízkivételek, valamint megfigyelő kutak üzemi figyelési tevékenysége
     (Adatlap és útmutató 2018)

  A felszíni vízkivételek és a felszíni vízbe történő vízbevezetések adatai
    
(Adatlap 2018)

  A mezőgazdasági vízfelhasználat és vízszolgáltatás
    
(Adatlap 2018)

  A mezőgazdasági vízfelhasználat és vízszolgáltatás - Egyedi
    
(Adatlap 2018)

  Útmutató: A mezőgazdasági vízhasználat és vízszolgáltatás c. kérdőív kitöltéséhez

  Útmutató: A mezőgazdasági vízhasználat és vízszolgáltatás c. kérdőív kitöltéséhez egyedi vízhasználók számára

Kitöltési útmutató: A felszíni vízkivételek és a felszíni vízbe történő vízbevezetések adatai című adatlaphoz