MHT kitüntetések

 Bogdánfy Ödön díj
Az emlékérmet a Magyar Hidrológiai Társaság 1951-ben alapította. Az emlékérem alapításával és évenkénti adományozásával a Magyar Hidrológiai Társaság emléket kíván állítani Bogdánfy Ödönnek, a nagy vízimérnöknek. A kitüntetés emlékérem és a Társaság, valamint a kitüntetett nevét, továbbá az adományozás évét feltüntető oklevél adományozásával jár. Az emlékérem 80 mm átmérőjű, 7 mm vastag bronzérem. Előlapján Bogdánfy Ödön domborművű arcképe látható, "Bogdánfy Ödön 1863-1941." körfelirattal. Hátoldalán a "Magyar Hidrológiai Társaság 1917." felirat, s egy dombormű látható, melynek háttere a Tihanyi félsziget, előtte pedig egy tengeri kagylóból vizet csorgató nimfa van. Bogdánfy Ödön emlékéremmel tüntethető ki a Társaságnak az a rendes tagja, aki a Társaságban, magas szintű gyakorlati, tervező, szervező és szakirodalmi tevékenységet végzett.

 Pro Aqua díj
A Magyar Hidrológiai Társaság 1976-ban- a Társaság szakmai tagozódásáshoz igazodó,addigi sokfajta emléklap adományozását megszüntetve , helyettük-egyetlen, Pro Aqua emlékérmet alapított.
A kitüntetés emlékérem éa a Társaság, valamint a kitüntetett nevét, továbbá az adományozás évét feltüntető oklevél adományozásával jár.
Az emlékérem 70mm átmérőjű, 7mm vastag bronzérem. Előlapján a földgömb és a „Pro Aqua” felirat látható.Hátoldalán a „Magyar Hidrológiai Társaság 1917” felirat, s egy dombormű látható, melynek háttere egy duzzasztómű, előtte pedig egy hullámok felett szálló sirály van. Pro Aqua emlékéremmel tüntethető ki a Társaságnak az a rendes tagja, aki a Társaságban jelentős szakmai, illetve társasági szervező munkát végzett