RaabSTAT


A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 2019. július 2-án tartotta az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 keretében megvalósuló RaabSTAT projekt indító rendezvényét a szentgotthárdi Hotel Lipában.

A projekt célkitűzése a Rába folyó állapotfelmérése, a folyót érő szennyezés terhelések elemzése, az elmúlt 10 évben közösen meghatározott, majd végrehajtott intézkedések hatásainak értékelése.

A rendezvényen közel 50 fő vett részt, osztrák és magyar oldalról egyaránt, köztük a projekt célcsoportjainak képviselőivel. Az eseményen a média is képviseltette magát, megjelentek a Vas Népe munkatársai, illetve az MTVA és az MTI részéről is készültek tudósítások.

A köszöntést követően a projekt előzményeiről, a kapcsolódó projektekről és eredményeikről számoltak be az előadók, és természetesen nem maradhatott el a RaabSTAT projekt bemutatása sem.

A konferencia zárásaként Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója  örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a projekt valódi lezárása lesz a Rába Akcióprogramnak, és jó együttműködésre, precíz munkára biztatta az érintetteket.

Befejezésként, a meghívottak egy pohárköszöntőt követően ünnepélyes fogadáson vettek részt, ahol kötetlen formában tárgyalhatták meg a projekttel kapcsolatos gondolataikat.

A projekt részletei megtalálhatók az alábbi linken:
http://www.nyuduvizig.hu/index.php/projekt/folyamatban-levo-projektek/raabstat