Főigazgatói elismerések Duna-nap alkalmából


FŐIGAZGATÓI ELISMERÉSEK DUNA-NAP ALKALMÁBÓL

A Duna-napot minden évben a Duna Védelmi Egyezmény aláírásának (1994. június 29.) évfordulóján ünneplik a Duna-medence országaiban, idén immár 18. alkalommal. A Duna Európa második legnagyobb vízgyűjtője, a folyó tíz országon, négy fővároson folyik keresztül, de további kilenc államból folyik még bele víz, ezzel 19 országot és 81 millió kulturális, nyelvi és történelmi szempontból is sokszínű embert kapcsol össze. A nemzetközi Duna-napon számos helyen ünneplik Európa nagy folyóját a Fekete erdőtől a Fekete tengerig.  A Duna-nap minden évben valamilyen téma jegyében zajlik, az idei esztendő jelmondata:

„Fedezd fel a Dunát”

A nemzetközi Duna-nap alkalmából Az Országos Vízügyi Főigazgatóság székházában főigazgatói elismeréseket adott át Láng István főigazgató.

Lanter Tamás, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztályának szakágazati vezetője Főigazgatói Oklevelet vehetett át.

Lanter Tamás 2011-től dolgozik a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon.

A pályafutását árvízvédelmi referensként kezdte, majd csoportvezetői feladatokat is ellátott, jelenleg szakágazati vezetőként dolgozik. 2014-től először, mint szakasz védelemvezető-helyettes, majd 2016-tól már szakasz védelemvezetőként látja el a Rába szentgotthárdi árvízvédelmi szakaszán az árvíz elleni védekezési feladatok irányítását.

Munkakörébe tartoznak a vizek kártételei elleni védekezéssel kapcsolatos, az árvízvédelemmel kapcsolatos szakágazati feladatok (többek között szakvélemények készítése, vagyonkezelői és nagyvízi mederkezelői hozzájárulások összeállítása, árvízvédelmi fejlesztésekkel kapcsolatos beruházások lebonyolítása, helyi védelmi bizottsági teendők ellátása), a folyógazdálkodás, a projektek előkészítésében és megvalósításában való részvétel.

Az eltelt tíz évben példamutató pontossággal, odafigyeléssel vett részt az árvízi kockázatkezelési és nagyvízi mederkezelési tervek elkészítésében, szervezi a vízkár elhárítási ügyelet munkáját. 2014-ben az LNV szintet megközelítő rábai árvíz elleni védekezés során óriási kitartással irányította és személyesen is részt vett a sikeres védekezési munkákban, ahogyan az azóta eltelt években elrendelt árvízvédelmi készültségek alatt is. A 2014-2020 programozási időszakban több európai uniós projekt előkészítésében és megvalósításában vett és jelenleg is vesz részt. A Rába-völgy projektben a kiváló szakmai ismereteit és tapasztalatait a kiviteli tervek opponensi véleményezésében, és a megvalósítási munkák szakfelügyeletében kamatoztatja már harmadik éve.

Tamás kitüntetéséhez az igazgatóság valamennyi dolgozója nevében szívből gratulálunk, további munkájához sok sikert és jó egészséget kívánunk!